Buszon szűrték a tanárokat a Radnóti iskolában

A kormány ingyenes egészségügyi szűrési lehetőséget biztosított a váci tankerület pedagógusainak – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára csütörtökön a Váci Radnóti Miklós Általános Iskola udvarán tartott sajtótájékoztatón. A lehetőséget előzetes jelentkezés alapján csaknem félszázan vették igénybe – hangzott el.

Rétvári Bence – aki egyben a térség országgyűlési képviselője – elmondta, a szűrőbusz azért érkezett a tankerületbe, hogy az itt foglalkoztatott pedagógusok a tanítási szünetekben élhessenek az ingyenes szűrés lehetőségével. Az államtitkár úgy fogalmazott, fontosak a kormánynak a pedagógusok, ezért odafigyelnek arra, hogy akik nem tudnak eljárni szűrésekre, azokhoz a szűrés jusson el.

Jelezte, a mostani szűrés különleges alkalom, mert az országot járó tíz szűrőbuszból az egyiket tanítási időben hozták a váci iskola udvarára, azzal a céllal, hogy segítsen megelőzni, időben észrevenni betegségeket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Az általános szűrővizsgálat vérnyomásmérésből, vércukormérésből, illetve életmód- és dietetikai tanácsadásból állt, de lehetőség volt méhnyakrákszűrésre is. A porgramot a kormány finanszírozza, a helyszíneken – így Vácon is – a térségi kórház szakorvosai, nővérei várták az érdeklődőket.

Verebélyi Ákos tankerületi igazgató elmondta, a pedagógusok részéről nagy érdeklődés mutatkozott a szűrőprogramon való részvétel iránt. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments