Kitüntetés Beer Miklósnak: a püspök a párbeszéd embere

Az Egyházfórum Alapítvány kuratóriuma a Fidentia pro ecclesia-emlékérmet 2018-ban a váci megyéspüspöknek ítélte. Beer Miklós a katolikus egyház zsinati szellemű megújításáért végzett elkötelezett munkájáért kapja az elismerést október 26-án a Wesley János Lelkészképző Főiskolán.

Az Egyházfórum Alapítvány kuratóriuma döntését azzal indokolta, hogy Magyarországon manapság nem kevés szellemi-lelki erő és bátorság kell ahhoz, hogy egy egyházi vezető a semper reformanda elvet belső meggyőződésévé téve vallja és gyakorolja egyházunk zsinati szellemű, Ferenc pápa által követett megújítását – írja a 24.hu.

Beer Miklósnak a keresztény értékek nem harci jelszavak. Azok konkrét tettekben nyilvánulnak meg, s a szegények melletti elköteleződését jelzi egy-egy ínséget szenvedő család vagy menekült  befogadása.

Beer Miklós a párbeszéd embere: Xavéri Szent Ferenc szellemében mindenkit elfogad útitársnak, aki bármiféle békéltetésben szerepet vállal. Mint írták, a nehogy a mi legszentebb  istenkeresésünket ideológiává lehessen változtatni elv szerint politizál, azt vallja: a szociális érzékenység, az empátia, a szolidaritás keresztény alapértékek. Habitusára jellemző, hogy amikor szót emel az elesettekért, a cigányokért, a menekültekért, a kiszolgáltatottakért, nem pártpolitikát folytat, nem a kormányzati kampányokat bírálja, Jézus és az evangélium tanításait követi.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

Az Egyházfórum Alapítvány kuratóriuma szerint Beer Miklós püspök a Názáreti nyitottságát, megközelíthetőségét állítja elénk példaként, szóban és tettben egyaránt hitelesen. Igyekezete szívós és módszeres, mindig szívből jövő: munkáját az evangélium derűjével végzi. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments