Birkózó vb: Németh Zsanett a bronzéremért harcolhat

Ez a nap más, mint az eddigiek voltak. Odakinn szikrázóan süt a nap és a hangulat is jóval vidámabb itt a Papp László Budapest Sportarénában a birkózó világbajnokság negyedik versenynapján. A szombat óta tartó rossz szokásunkat ugyan mára még nem sikerült elfelejteni és ma is két vereséggel kezdtünk, ám aztán szőnyegre lépett Németh Zsanett – jelentette a mai napról tudósítónk. 

Fehérorosz ellenfelet sorsolt magának a nyolc közé jutásért még tegnap, így megúszta a selejtezőt. Zsani Eb 2., az ellenfele Európa Játékok győztes. Összecsapásuk méltó volt mindkettőjükhöz, nem csoda, ha a közönség hamar tűzbe-lázba jött, hisz csak úgy repkedtek a pontok. A szünetben még 4-2-re a fehérorosz vezetett, ám a magyar hihetetlen elszántsággal és küzdeni akarással nem sokkal a vége előtt egalizált, ám ez még mindig az ellenfél győzelmét jelentette volna. Mindössze 13 másodperc volt hátra a találkozóból, amikor egy bravúros akcióval sikerült megszereznie a győzelmet (8-6), így bejutott a legjobb nyolc közé, ahol mongol ellenfelét simán 4-0-ra legyőzte.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A döntőbe jutásért a török világ- és Európa-bajnok, világranglista vezető Adar nézett vele farkasszemet. Zsani szerzett egy pontos vezetést, ám ellenfele hamar fordítani tudott, ráadásul megpróbált befogni egy orsót, amikor a magyar versenyző térde megsérült, ám ennek ellenére hősiesen folytatta a kilátástalannak látszó küzdelmet. A török dicséretére legyen mondva, látva ezt, nagyon sportszerűen nem támadta a fájós lábat megnyugtató előnye birtokában. A vége 9-1 lett, de Németh így is minden dicséretet megérdemel, és tegyük hozzá, a török is a sportszerű viselkedéséért.

Németh a szerda esti programban a világbajnoki bronzéremért léphet szőnyegre, reményeink szerint már egészségesen. (képünkön: Németh Zsanett)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments