Az 1956-os októberi forradalom hőseire emlékeztek a váciak

Október 23-án szinte egész nap zajlottak a megemlékezések a városban. A délelőtti program kedden 10 órakor a váci börtön előtti 56-os emlékműnél kezdődött, majd az emlékezők beszédeket hallhattak és koszorúztak a váci hősök, dr. Kristóf Béla polgármester, Pap Béla református lelkész, Komáromi Kornélia forradalmár, és Kovács Ottó mártír emléktábláinál.

A városi ünnepséget – amelyet az önkormányzat és a Reménység Egyesület közösen szervezett – a hagyományoknak megfelelően a zeneiskolában tartották. A Vác Civitas Szimfonikus Zenekar adott ünnepei hangversenyt Sándor Bence vezetésével – közreműködött Scheuring Kata fuvola- és Balczó Péter énekművész -, a megemlékező beszédet Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője tartotta. A politikus máig ható példaként említette az 1956-os emberek hazaszeretetét, a diktatúra elutasítását és a függetlenség iránti vágyukat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megérkeztek az első kisgyermekek az új váci bölcsődébe

A résztvevők ezután megkoszorúzták dr. Brusznyai Árpád és dr. Rusvay Tibor emléktábláját a főiskola falánál – a tisztelgő beszédet Sebő József író-szerkesztő mondta el -, majd Pétery József megyéspüspök mementójánál Beer Miklós megyéspüspök mondott beszédet. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments