Tereprali: Laller győzött korábbi bukása helyszínén

A hétvégén Gyulára csoportosultak a hazai terepralisok, ugyanis a Viharsarokban rendezték a Hofeka kupát. A verseny nem volt része a MAMS által indított bajnokságnak, de regisztrált versenyként megtartották, a mezőnyben pedig a váci Laller Racing Dakar Team is tiszteletét tette.

És ha már egyszer ott volt, tarolt is Horváth Lajos „Laller” csapata. A váci pilóta egész hétvégén szoros csatát vívott Pajer Csabával, aki egyben a gárda másik versenyzője is. A kemény szombat és a húzós vasárnapi etapok után végül Laller örülhetett a győzelemnek.

„Az egyik szemem sír, a másik nevet. Lehetett volna nagyobb a mezőny, de a motorosok megint kitettek magukért, a keménymag itt volt. Fontos elmondani, hogy nem csupán versenyeztünk, de remekül is éreztük együtt magunkat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Ami a versenyt illeti, pénteken egy rövid bemelegítéssel kezdtünk, majd másnap négy mértet teljesítettünk: 56 km és 38 km, egy rövidke szervizidőszak, majd ez a táv újból. A zárónapra mindösszesen hét (!) másodperc különbséggel fordultunk, Pajer Csaba vezette előttem a motoros kategóriát. A vasárnapi első mért etapban ezt a hátrányt sikerült ledolgozni, így továbbra is nyíltsisakosan alakult a küzdelem.

A folytatásban sajnos Csabi bukott, de nagyon büszke vagyok rá, mert visszaült a motorra, becsülettel végigcsinálta a hátralévő 90 kilométert. Így dupla dobogót szereztünk, sikerült megnyernem a versenyt, míg Csaba a második helyen hozta be a technikát” – mesélte az elsősége mellé abszolút ötödik helyet is begyűjtő dakaros.

A csapatvezetőként is funkcionáló sportember örül a sikernek, és büszke arra, hogy azt közösen érték el. De más szempontból is fontos győzelem ez Horváth Lajosnak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Perbálról is három ponttal tért haza felnőtt focicsapatunk

„Egy jót motorozni és felkészülni mentünk. Jó érzés, hogy emellé eredmény is párosult, teljes mértékben megkaptuk azt, amit csak kívánhattunk Gyulától. Ugyanakkor egy személyes szál, indíttatás is húzódik a jó kedvem mögött: néhány éve komoly balesetet szenvedtem itt, aminek az emléke sokáig elkísért engem. Ám most sikerült legyőzni a mumust, hiszen démonok nélkül, felszabadultan tudtam motorozni az egykori nagy bukásom helyszínén is!” – zárta boldogan mondandóját Laller. (képünkön: Pajer Csaba és Laller – fotó: Pataky Péter)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments