Születés Hete: második alkalommal október 10. és 13. között

Immáron másodszor kerül megrendezésre Vácott a Születés Hete Fesztivál. Az országos szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozat (www.születeshete.hu) szervezői 2005 óta  az ország különböző helyszínein április 1. és október 31.  között várják az érdeklődőket.

Klinger Mária pszichológustól megtudtuk: a rendezvényt Vácott a Szociális Szolgáltatások Háza, illetve az intézmény alapítványa, a Jótevők Háza Alapítvány közösen szervezi. A 2009-ben létrehozott alapítvány már több programot szervezett közösen az intézménnyel, mint például 2009 és 2015 között 7 alkalommal Vác főterén a Jótevők Napját.

2017 januárjától az alapítvány elindította az Átjáró Mentálhigiénés Irodát a Március 15. tér 16. számú épület átjárójában kialakított irodában. Az iroda testi és lelki egészségpontként működik a város központjában, ahol pszichológiai, életmódbeli és egészségügyi tanácsadásokon lehet részt venni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

Október 10. és 13. között a Szociális Szolgáltatások Háza pszichológusával és területi védőnőivel együttműködve rendezik meg az alapítvány önkéntes szakemberei a városban másodszor a Születés Hetét. A program a Madách Imre Művelődési Központ Maklári termében kerül ismételten megrendezésre, ahová a várandósokat, illetve a kismamákat gyermekükkel együtt várják a szervezők. A helyszínen lesz szoptatási és pelenkázási lehetőség, illetve az előadások is szabad és nyitott légkörben, a baba-mama klubokhoz hasonló hangulatban lesznek megtartva.

A rendezvénysorozat fő célkitűzése, hogy a látogatók minél szélesebb körben jussanak hiteles információkhoz a várandósággal, a szüléssel és születéssel, a csecsemőgondozással és a kisgyermekkorral kapcsolatban a városban tevékenykedő szakemberek által tartott előadások és interaktív beszélgetések során. Erről a szervezésben részt vevő, illetve a témákat összeállító védőnők, pszichológusok, szülésznők, szoptatási tanácsadók, dúlák, pedagógusok, hordozást oktató szakemberek, alternatív gyógyászati központok, játszóházak, illetve közhasznú civil szervezetek gondoskodnak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

Az előadások főként a várandósság, a szülés-születés, a szoptatás/táplálás, a csecsemőgondozás, a hordozás, az anyává-apává válás, a csecsemőkor és kisgyermekkor testi, lelki változásai, a beszédfejlődés, a családdá válás kihívásai, illetve a bölcsődei és óvodai nevelés témakörök köré szerveződtek.

A szervezők remélik, hogy az idei évben is sok érdeklődőt fognak vonzani a változatos előadások, illetve a sokszínű családos programok. A szünetekben lehetőség lesz életvezetési és mentálhigiénés tanácsadásokon részt venni, továbbá információkat gyűjteni a váci és a Vác környéki kisgyermekes családoknak szóló szolgáltatásokról.

„Szeretettel várjuk ismételten a programunkra minden babára vágyót, várandóst, anyukát és családjukat, illetve a témával foglalkozó szakembereket!” – tette hozzá Klinger Mária. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments