Ponyva védi a naptól a homokozóban játszó gyermekeket

Néhány hete már egy ponyva védi a Kölcsey utcai bölcsődében a homokozóban játszó kicsiket a tűző naptól. A négy erős rúdra kifeszített, időjárásálló vászon a Váci Fegyház és Börtön adományaként került a gyermekintézménybe. A kis házi átadáson Mokánszky Zoltán alpolgármester dicsérte a vezetést, mert már nem ez az első eset, hogy sikerült mozgósítani társadalmi kapcsolataikat és hozzájutni olyan eszközökhöz, amelyekre a költségvetésből nem telik.

Farkas Lívia, a Bölcsődék és Fogyatékosok Intézményének igazgatója elmondta, hogy a szintén a Kölcsey utcai óvoda területén működő, halmozottan fogyatékos gyermekeket és felnőtteket gondozó részlegükbe a Vácott telephellyel rendelkező Michelin cég vásárolt egy mobil klímát. Ez nagy segítség a meleg napokon, hiszen a legtöbb gondozott nehezen mozog, sokat ülnek, vagy fekszenek és a szabadban való tartózkodásuk is csak felügyelet mellett oldható meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

Az alpolgármester követendő példaként ajánlotta a többi gyermekintézmény számára a Kölcsey utcai bölcsi társadalmi kapcsolatépítési törekvéseit. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments