New York-i hangulat kerekedik majd a Margarétában

Ez (is) New York! címmel nyílik kiállítás az Őszi Művészeti Heteken a váci Margaréta Kávéházban. Amint az invitálóból megtudhatjuk, valóban érdekes (házas)pár jegyzi a kiállítást. A férj, Lehotka László profi fotóművész, kinek 52 egyéni és számos csoportos kiállításról ismertek egyedi képei; és a feleség, Kővári Zita, civil foglalkozását tekintve gyermekorvos, mint hobbi fotós.

– Amikor Lacit felkérték kiállítási anyag összeállítására, együttesen kezdtünk tanakodni, hogy milyen téma jelenjen meg. Mivel nagyszerű közös élményünk volt a 2016-os New York-i utazás – ami egyébként nagyrészt az én családon belül jól ismert, és legendás New York-imádatomnak volt köszönhető – e téma mellett döntöttünk. A férjem – elvarázsolva a helyszíntől – több mint 2700 fotót készített, és nekem is mintegy 1700 kattintásnyi képi élményanyagom gyűlt össze – mondta Kővári Zita.

Lehotka László hozzátette: a megnyitó alkalmával több mint száz New Yorkról készült képük kerül vetítésre igazi „amerikai zene” aláfestés mellett, amik időnként, igény esetén társaságok számára a kiállítás ideje alatt is megtekinthetők lesznek. „Az a város megigézi azt, aki odamegy, ‘nem győz kattogtatni’: mi most a képeinkkel szeretnénk minél jobban megidézni az átélt csodálatos atmoszférát. Mindenkinek szívből ajánljuk: jöjjön, érezze át a város feelingjét, először a képeinkkel, itt, Vácon, s talán ezt követően élőben is” – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

A kiállítók a szervezőkkel együtt szeretettel invitálják az érdeklődőket a váci Margaréta Kávéházba, az október 11-én 18 órakor megnyíló fotókiállításra, ahol garantáltan New York-i hangulatban lesz részük. A kiállítást Módos Gábor fotóművész nyitja meg, és november 30-ig lesz megtekinthető. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments