Nagyszerű előadókkal, színes műsorral érkezett az évad

Elkezdődött a Filharmónia Magyarország következő évada Vácott. Igazi csemegének ígérkezik az idei koncertkínálat, meglepetés produkciókkal, nagyszerű előadókkal, nagyszabású műsorral várják a közönséget. Szeptember 29-én az évadnyitó, jubileumi hangverseny került megrendezésre a Fehérek templomában, ahol Sándor Bence vezényletével a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar és a Vox Humana Énekkar lépett fel.

A 2014-ben alakult Vác Civitas Szimfonikus Zenekar célja a város és a régió kulturális életének fellendítése komolyzenei koncerteken keresztül. Sándor Bence a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar alapító karmestere, a 80 éves Vox Humana Énekkar karnagya. Utóbbit 2018-ban Pro Urbe díjban részesítette Vác városa.

A jubileumi hangversenyt követően decemberben ismét hallhatjuk a két formáció közös előadását a Filharmónia Magyarország karácsonyi koncertjén, ahol Händel, Busto, Walters kompozíciói, valamint közismert magyar karácsonyi dallamok csendülnek fel.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

Az idei évadban olyan kiemelkedő művészek előadásainak lehetnek részesei, mint Boros Misi, a Virtuózok tehetségkutató első szériájának győztese, vagy a Budapesti Fesztiválzenekar Kamaraegyüttese.

A bérlet záró koncertjén Új világ címmel Weber Oberon-nyitányát, valamint Dvořák Új világ szimfóniáját hallhatják a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar előadásában, Sándor Bence vezényletével.

A 2018/19-es évadra bérletek megvásárolhatóak Budapesten (1094 Budapest, Páva utca 10-12.) a váci Tourinform Irodában, a Madách Imre Művelődési Központban, valamint a jegymester.hu internetes oldalon és előadás előtt a helyszínen. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments