Matkovich Ilona: hadd fizessenek részletekben a törökhegyiek

Gondok vannak azzal, hogy a nagy esőzések idején a város több pontján felgyülemlik a csapadékvíz, ami jelzi: a csatornahálózat nincs mindenütt megfelelő állapotban – mondta legutóbbi sajtótájékoztatóján Matkovich Ilona (SZAVAD) önkormányzati képviselő, az elmúlt csütörtöki testületi ülésen történteket értékelve.

Matkovich Ilona úgy véli: a vasútállomás parkolójában is magasan állt az esővíz és a mélygarázs is beázik, ezért még a tél előtt gyors lépéseket kellene tenni. A MÁV-parkoló ügyében, mivel az a rekonstrukció részeként került átadásra, érvényesíteni kellene a garanciális jogokat, de egyelőre úgy tűnik, ezt a lépést senki sem akarja megtenni. Ez egyébként a vasúttársaság feladata lenne.

A városi kezelésű utak és járdák állapotával is vannak problémák, ezekre azonban nagyon szűkösen van pénz. A képviselőnek korábban voltak javaslatai arra, hogyan tehetne szert bevételekre az önkormányzat, de ezek nem találtak meghallgatásra – jegyezte meg Matkovich Ilona.

A képviselő aggasztónak tartja azokat a híreket, hogy a kormány által korábban beígért és részben folyósított pénzügyi támogatásokat, amelyekből Vác is kapott több projektjéhez, most jórészt vissza kell fizetni a kincstárnak. Állítása szerint több önkormányzat kapott levelet, amelyben arra kérik őket, hogy az 50 millió feletti, még el nem költött összeget utalják vissza az államnak. Ez Matkovich Ilona szerint városunkat is hátrányosan érintheti, hiszen folyamatban vannak a vizes sportok házának, a szérűskerti rendezvénycsarnoknak és a múzeumi negyednek az előkészületi munkálatai.

A sajtótájékoztatón szóba került, hogy több törökhegyi ingatlantulajdonos levelet kapott, miszerint visszamenőleg 2013-tól meg kell fizetniük a kommunális adót. Ez az összeg sok esetben majdnem százezer forint. Matkovich Ilona is kérte a városvezetést, hogy ha lehetséges, az érintetteknek adjanak részletfizetési kedvezményt, hogy a nagy összeg ne terhelje meg a családi költségvetéseket. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments