Kézilabda: ha a Makkabin túljutunk, megint jön a Siófok

A GVM Europe-Vác hazai pályán 12 góllal legyőzte az izraeli Makkabi Arazim Ramat Gan csapatát szombaton, a női kézilabda EHF Kupa-selejtező első fordulójának első mérkőzésén. Az izraeli klub feladta a pályaválasztói jogát, így a visszavágót vasárnap 17 órától ugyancsak Vácott rendezik. Eredmény, női EHF Kupa, selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés: GVM Europe-Vác – Makkabi Arazim Ramat Gan (izraeli) 39-27 (20-13). A Vác legeredményesebb játékosai: Diószegi 8, De Souza 6, Helembai, Hámori 4-4.

Sérülés miatt több játékosát – többek között az ifjúsági vb-ezüstérmes Kuczora Csengét – is nélkülöznie kellett a Vácnak, amely szerdán nagy bravúrral rangadót nyert Siófokon (29-28), így az egészséges kézilabdázói is fáradtsággal küszködtek. A magyar csapat dolgát az is nehezítette, hogy rendkívül kevés információ állt rendelkezésére ellenfeléről, ezért nehezen tudott felkészülni az izraeli együttesből.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Eleinte jól tartották magukat a vendégek, akik ügyes, ötletes alapjátékuknak köszönhetően többször vezettek is egy góllal. A 13. perctől magabiztosabbá, pontosabbá váltak a váciak, növelték a különbséget és két 5-1-es sorozatuknak köszönhetően a szünetben már hét találattal vezettek (20-13).

A második félidőben a cseréknek és a legfiatalabb játékosoknak is lehetőséget adott Szilágyi Zoltán vezetőedző. A Makkabi húsz percig tartani tudta hátrányát, de a hajrában egy 5-0-s szériával fölényessé vált a Vác győzelme (39-27).

„A tompa kezdésünk elsősorban a védekezésben mutatkozott meg. A hibák részleges kijavítása után már tudtunk gyors ellenakciókat vezetni és könnyű gólokat dobni. A nem túl magas ellenféllel szemben megengedhetetlenül sok átlövésgólt kaptunk, amin a visszavágón javítanunk kell. A dobott gólok számával elégedett vagyok, a kapottak mennyiségével nagyon nem” – értékelt a meccs végén Szilágyi Zoltán.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A mezőny legeredményesebb játékosa az izraeli Shira Eden Vakrat volt, aki 15 lövésből 9 gólt dobott.

Továbbjutás esetén a váciaknak a nemzetközi porondon a Siófok lesz a következő ellenfelük. A mezőnyhöz a magyarok közül a Dunaújváros és az Érd csatlakozik még. A csoportkör eléréséhez a Vácnak három párharcot kell megnyernie. (képünkön: az izraeli csapat)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments