Kézilabda: az első félidőben izzadtunk, a másodikban játszottunk

Jól kezdte a most indult első osztályú bajnokságot a Váci Női Kézilabda SE. A lányok a nyitó fordulóban a dunaújvárosiakat látták vendégül és nagy küzdelemben győztek a szintén a sikerben reménykedő ellenféllel szemben: GVM Europe-Vác – Dunaújvárosi Kohász KA 29-24 (16-15).

A mérkőzésen teltház volt, a statisztikák szerint mintegy hatszázan váltottak jegyet ezen a napon. Nem a legjobb kerettel várhatta a Dunaújváros a találkozót, ugyanis sérülések miatt négy húzó játékos sem állhatott a vendégek szakvezetőjének rendelkezésére. A Vácnál a meccsen a nyáron junior-világbajnokságot nyert magyar válogatott tagjai közül most Suba és Kácsor lépett pályára.

Az elején egy kicsit megijedtek a váci szurkolók, hiszen a vendégek nagy lendülettel kezdték a meccset és vezettek is. Ám ekkor rákapcsoltak a mieink és fordítottak. Az utolsó tíz percet öt gólos előnnyel kezdtük, ám érthetetlen módon sokat hibáztunk, így a félidő lefújásakor mindössze egy gólos hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

A második játékrészben is nagy küzdelem folyt a pályán, de a dunaújvárosiak fokozatosan elfáradtak, így esélyük sem volt az egyenlítésre vagy a győzelemre.

– Szerencsére az első tétmeccsünkre összeállt a védekezésünk, amely egy jó csapat elleni bajnoki nyitányon nagyon fontos két pontot eredményezett. Szurkolóink biztatása mellett a szív és az akarat diadala is volt ez a győzelem – értékelte a meccset Szilágyi Zoltán vezetőedző.

A vendégek trénere, György László a találkozó után úgy fogalmazott, hogy nagyon sok hibával játszottak tanítványai, amelyekkel jól tudtak sáfárkodni a megérdemelt győzelmet arató hazaiak. Elöl és hátul egyaránt volt rövidzárlata a csapatnak, aminek a vereség lett a következménye. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments