Bírságolás után sem tudják elszállítani a gallyakat?

Megbírságolta a kormányhivatal a Vácott hulladékszállítással megbízott Zöld Híd Nonprofit Kft-t, mert szerződés ellenére sem szállítja el a zöldhulladékos zsákok mellé kihelyezett kötegelt gallyakat – hívta fel a figyelmet a minap sajtótájékoztatóján Ferjancsics László (Lokálpatrióták) önkormányzati képviselő, akinek a bejelentésére lépett a fogyasztóvédelem. Ennek ellenére úgy tűnik, még mindig nem oldódik meg a probléma.

Az alvállalkozóként a begyűjtést végző Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tudomásul veszi a kormányhivatal döntését, ugyanakkor továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy ha lehet, ne rakják ki kötegelve a másfél méteres gallyakat, hanem összeaprítva helyezzék azokat zsákba – tudta meg a városi televízió.

A cég reagálásában ezt írja: „Az önkormányzati szolgáltató természetesen elszállítja a kötegelt gallyakat, de a gépjárművek műszaki állapota miatt ez rendkívül igénybe veszi a tömörítő szerkezetet, ezért a későbbiekben, az eszközök meghibásodása esetén veszélybe kerülhet az alapszolgáltatás ellátása. Ezért kérjük a lakosságot, ha lehetséges, ne a képviselő által javasolt formában, hanem, amíg erre nem áll rendelkezésünkre a megfelelő eszköz, a zöld zsákokba helyezzék el továbbra is a kerti hulladékot.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

Más településeken – például Vácdukán – más megoldást választottak. Ott az egyik utcában elhelyeztek egy nagy konténert, s az ott lakók oda szállíthatják a zsákokba gyűjtött zöldhulladékot és a kötegelt gallyakat. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments