Az idei Pro Urbe díjas főorvosnak gratuláltak kollégái

A Jávorszky Ödön Kórház összevont főorvosi-főnővéri értekezletének egyik napirendi pontjaként gratulált kedden dr. Szalóki Tibor PhD főorvosnak dr. Urbán Edina főigazgató főorvos, amiért rangos városi kitüntetésben részesült. A gasztroenterológiai osztály vezetője augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén vehetett át egyéni Pro Urbe kitüntetést Fördős Attila polgármestertől.

A városi ünnepségen vastapssal köszöntötték a főorvost, aki sokat tett a váci egészségügyért, a betegekért és a város nemzetközi elismertségéért. A Jávorszky Ödön kórház főigazgatója a gratuláció mellett köszönetet is mondott a doktor úrnak, valamint elismerően beszélt Szalóki Tibor munkájáról, amivel a kórház jó hírnevét is erősíti. Az intézmény nevében sok sikert és jó egészséget kívánt a további munkájához.

Az ünnepségről az Állami Népegészségügyi Ellátó Központ közösségi oldalán számolnak be részletesen, megemlítve, hogy dr. Szalóki Tibor 1981-ben végezett a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen summa cum laude minősítéssel. Három évig volt tudományos diákkörös gastrointestinalis endoscopia témában, két nyertes rektori pályázata volt. Két évig Népköztársasági Ösztöndíjat kapott.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

Jelenleg is első munkahelyén dolgozik Vácott, ahol már medikusként végezhetett gastroenterológiai tevékenységet. Az országban elsők között szervezte meg a készenléti endoscopos szolgálatot vérző betegeknek. Belgyógyászatból 1986-ban, gastroenterológiából 1989-ben szakvizsgázott jeles eredménnyel. Klinikai farmakológiából 2004-ben tett jeles szakvizsgát.

Eddigi szakmai munkája során több hónapot töltött vezető magyar gastroenterológiai intézetekben, ahol igyekezett tapasztalatokat szerezni és a metodikákat Vácott is bevezetni.

A gasztroenterológiai szakvizsgára való felkészülés részeként többször volt szakmai gyakorlaton, továbbképzésen a Szegedi Tudományegyetem ÁOK I. Belgyógyászati Klinikán. A munkakapcsolat eredményeként számos közös hazai és nemzetközi publikáció és egy, 2007-ben New Yorkban megjelent szakkönyv részlet született.

1994 májustól szeptemberig a Japanese Council for Medical Training fellow-jaként gastroenterológiai gyakorlatot töltött Tokyoban a Toranomon Hospitalban. Megismerhette a japán stílusú endoscopiát, találkozhatott a gasztroenterológia ottani úttörőivel, részt vett japán orvoskongresszusokon is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Számos új, hazánkban még nem, vagy „nem úgy” honos eljárást ismerhetett meg és ezeket alkalmazza a mindennapi gyakorlatban. Hollandiában az amszterdami Akadémiai Központban, Belgiumban, valamint Svédországban és Indianapolisban Lehman professzornál volt egy hónapnál rövidebb tanulmányutakon.

1978-óta tagja a Magyar Gasztroenterológiai Társaságnak. Tagja még a Magyar Belgyógyász Társaságnak, valamint az Európai Gasztroenterológiai Társaságnak. 1996-óta vezeti a váci gasztroenterológiai osztályt. 1999-óta principal investigatorként  nemzetközi vizsgálatokban dolgozik.

2003-ban megkapta az Orvosi Hetilap Markusovszky Díját. Fő érdeklődési területe a korai rákok endoszkópos diagnosztikája és az intravitális festések. 2009-ben Ph.D. fokozatot szerzett a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán elméleti orvostudomány területén summa cum laude minősítéssel.

Vácott és környékén nagyon sok beteg köszönheti gyógyulását dr. Szalóky Tibornak és csapatának. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments