A tankönyvosztás napján az újraélesztést tanulták a tanárok a piarban

Az idei tanévre készülve rendhagyó képzési napot tartottak a tantestülettel a Váci Piarista Gimnáziumban a tankönyvosztás napján. A tanárok is beültek az iskolapadba, a középpontban a biztonságos iskola, a baleset- és életvédelem, valamint a digitális pedagógia volt.

A balesetvédelmi tájékoztató és az alapszintű újraélesztésről szóló prezentációs előadást követően több csoportban zajlott a gyakorlati képzés. Öt csoportban öt helyszínre ellátogatva – praktikus feladatokat elvégezve – szerzett ismereteket mindenki a mentőhívásról, az eszméletlen sérült ellátásáról, biztonságba helyezéséről – tudtuk meg Kalász Ákos igazgatótól.

Automata külső defibrillátorral támogatott alapszintű újraélesztést is tanult mindenki. Különféle online programok, applikációk és a közösségi tanulás online tereiről is növekedtek a résztvevők ismeretei. „Tanulni jó! Ez is szép tapasztalata a napunknak!” – tette hozzá az igazgató, aki köszönetet mondott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentőszolgálatának – dr. Horváth Tamásnak és Kovács Miklósnak -, valamint az Országos Mentőszolgálat váci állomásának, személy szerint Rusvay Balázsnak a segítségért, s azért, mert az eszközöket biztosították a képzéshez. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments