A Nébih most az Auchanban talált szennyeződött tejet

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) újabb szennyeződött tejet vont ki a forgalomból – közölte a Nébih a honlapján. Az Auchan Magyarország Kft. által forgalmazott 1 literes AUC 1,5 százalékos zsírtartalmú UHT tejről is megállapította a hivatal, hogy a gyártási folyamat alatt szennyeződött, ezért a 2019. január 24-ei minőségmegőrzési idővel ellátott termékeket kivonta a forgalomból.

Vannak olyan váciak, akik a dunakeszi üzletben is vásárolnak, nekik érdemes megnézni a hűtőben tárolt tejet, amit ott vettek.

A közlemény szerint a szennyeződés nem fordul elő a termék minden dobozában, a Nébih azonban a maximális biztonság érdekében a teljes tétel visszahívása mellett döntött, ugyanis a szennyeződött tej elfogyasztása érzékenyebb embereknél hidegrázást, hányást, hasmenést is okozhat.

Az áruházláncban az érintett tejterméket már levették az üzletek polcairól – tették hozzá. A hatóság kéri, hogy a honlapon közzétett azonosító adatokkal ellátott terméket ne fogyasszák el.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Mentés a Remete-barlangnál

A vásárlóknak azt javasolják, hogy ha ilyen terméket vásároltak, akkor azt vigyék vissza az Auchan áruházakba, ahol a termék teljes vételárát visszatérítik számukra – olvasható az áruházlánc honlapján. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments