A lecsót megfőzték, megkóstolták, aztán megették

Idén is sokan voltak kíváncsiak az immáron tizennegyedszer megrendezésre kerülő Váci Lecsófesztiválra. A megmérettetésre ezúttal 40 csapat nevezett, úgyhogy sok üstben rotyogott a lecsó a város főterén.

A színpadon fellépők sokasága követte egymást, volt tánc, ének és humor is. A Március 15. téren pedig vígan forrtak az étkek. Ebben az évben is a kóstolóból származó bevételt jótékony célokra ajánlotta fel a szervező, a Váci Vendégvárók Egyesülete.

A zsűrinek idén is nehéz volt a döntenie, de végül a lecsó kategóriában a Bogrács Banyák vitték el az aranyérmet.  Második lett a Contitech csapata, míg a harmadik helyen végzett az AQVA Ring.

A lecsó jellegű ételek között a képzeletbeli dobogó legfelső fokára a Váci Szakképzési Centrum csapata állhatott fel, míg a második a Nyald Meg a Fakanalam elnevezésű team lett. A harmadik helyen pedig Varga és Barátai végeztek finomságukkal.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

A fesztiválon több mint 400 ezer forint gyűlt össze, a legtöbbet adományozó a DDC Kft volt, akik elismerésül egy kupát is elvihettek.

– Nagyon szépen köszönjük minden csapatnak, minden fellépőnek, minden támogatónak a segítséget a fesztivál sikeréhez. Nagyon sajnálatos, hogy az eső néhány fellépést elmosott – mondta a verseny után Fónagy István szervező.

Az adományok kiosztása folyamatosan zajlik, elsőként a Dunakanyari Látássérültek Egyesülete vehette át az 50 ezer forintot. (képünkön: Okos Levente egyesületi elnök, Fónagy István és Steidl Levente, az önkormányzat művelődési-oktatási és ifjúsági-sport bizottság elnöke)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments