Kolonics György-emlékkiállítás nyílik pénteken Gödön, indul a Göd Kupa

Kolonics, a sportlegenda címmel kiállítás nyílik pénteken Gödön a 2008-ban elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kenus, Kolonics György emlékére. A szervező Kolonics György Alapítvány tájékoztatása szerint a tizenötszörös világbajnok pályafutását felölelő vándorkiállítás eredeti sportrelikviák és archív képi anyagok felsorakoztatásával mutatja be a sportoló életútját a József Attila Művelődési Házban.

A nyitóünnepségen jelen lesz a sportág több jeles képviselője, így Kammerer Zoltán, Szabó Gabriella, Vaskuti István, Wichmann Tamás és Csabai Edvin.

A szeptember 6-ig megtekinthető tárlat az ország különböző településein eddig 19 alkalommal mintegy 500 ezer emberhez jutott már el. Idén a gödi az első állomás és a kiállítás a rendezők szerint a 25. Göd Kupa évében méltó megemlékezés, a Dunakanyar egyik legnagyobb vízisport-eseményén Kolonics György is több alkalommal részt vett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A 35 esztendős gödi kajak-kenu szakosztály szombaton a Dunai Vízisport Alapítvánnyal közösen rendezi meg a negyed évszázados Göd Kupát, melyen több mint 30 futamot hirdetnek a szervezők: délelőtt a hazai szövetség által is támogatott utánpótláskorú kajakosoknak, délután pedig szabadidős kenufutamokat tartanak.

Kolonics György 36 évesen, 2008. július 15-én edzés közben hunyt el szívtágulattal járó szívizombetegség következtében. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments