Fordulat az időjárásban: marad a meleg, de több lesz a csapadék

A hétvége kisebb fordulatot hoz az időjárásban és lassan-lassan beköszönt az ősz.  Az Időkép előrejelzése szerint pénteken egy gyenge hidegfront hatására főként a Dunántúlon és északon alakulhatnak ki elszórt záporok, zivatarok a megnövekvő gomolyfelhőkből.  Keleten marad szárazabb, naposabb az idő. Nem lesz jelentős a légmozgás, inkább csak zivatar környezetében támadhat fel a szél. Nyugaton, északnyugaton 25-27, máshol 28-32 fokra készülhetünk. Gyenge hidegfronti hatás nyugaton.

Szombaton a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén többfelé, keleten elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Egy-egy heves zivatar is előfordulhat. Nyugaton az északi, máshol a keleties szél lesz élénk. Nyugaton 22-27, másutt 28-33 fok várható.

Vasárnap szintén a Dunántúlon és néhol északon készülhetünk záprokra, zivatarokra. Nyugaton heves zivatarok is kialakulhatnak. Az ország keleti felén azonban túlnyomóan napos, meleg idő várható. Itt 31-34 fok közötti csúcshőmérsékleteket mérhetünk, míg a Dunántúlon 22-30 fok valószínű.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

A jövő hét első napjaiban több tájegységünkön alakulhatnak ki újabb záporok, zivatarok. Hétfőn a délkeleti, kedden az északiasra forduló szelet kísérhetik élénk lökések. Hétfőn napközben 22-33, kedden 23-28 fokra van kilátás. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments