Ezer kilométert tekertek Padováig a váci piaristák, ma hazaindulnak

„A Szent Antal zarándoklat kerékpáros része véget ért. Több mint 1000 km 10 nap alatt, fantasztikus tájak, városok, emberek és a gondviselő Isten kegyelme kísért minket. Szent Antal, az úton lévők védőszentje is mellettünk járt” – írta a Facebookon megjelent bejegyzésében Kalász Ákos, a Váci Piarista Gimnázium igazgatója. A csapat ma indul haza.

Nemrég egy másik csoport is nyeregbe pattant. A częstochowai kerékpáros zarándokok épségben hazaértek Király Bálint tanár úr vezetésével, Budapesten tartományfőnök atya is köszöntötte a csapatot. 

Az iskola bringásai rendszeresen útra kelnek a nyári szünetekben. Tavaly például Beer Miklós püspök áldásával indult útjára a közel 30 piarista kerékpáros zarándok az Örök város felé. Akkor éppen öt évvel azelőtt voltak utoljára kerékpárral Rómában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

Az elmúlt évben diákok, öregdiákok, tanárok és egy szülő töltötte a következő 13 napot a bicikli nyergén. „A közel 1300 kilométeres távolság sok szép testi-lelki élménnyel vár minket. Tudjuk azonban, hogy utunk nem lesz egyszerű. Sok próba vár ránk. Eső, szél, forróság, emelkedők, az éjszakai szállások bizonytalansága. De az út nehézségeit imaként is felajánljuk. A váci piarista közösségért, diákokért, családokért, tanárokért szól ez a két hetes ima” – írták 2017-ben.

Az idei élményekről hamarosan beszámolnak. A kép Velencében készült, amikor már csak 45 km-re jártak a végcél, Padova előtt. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments