Aláírhatod a petíciót a magyar nyelvű rádióadókért a Dunakanyarban

Egy aláírással is sokat tehet azért, hogy a Dunakanyarban javuljon a vétele a magyar adóknak. A magyar nyelvű rádióadók számának és a vételi lehetőségek minőségének az erősítéséért indult aláírásgyűjtés a Dunakanyarban. A petíciót már több mint ötszázan írták alá.

„Mi, a Dunakanyar mindkét oldalán élő, üdülő, átutazó, és az ország más részein hasonló problémákkal küzdő szolidáris polgárok, úgy gondoljuk, hogy a Dunakanyar nagyjából az esztergomi bazilika és a tahitótfalui híd közötti szakaszán nem kielégítő a magyar nyelvű rádióadók száma és minősége, különös tekintettel összehasonlítva ezeket az itt fogható szlovák rádióadók számával és vételi minőségével, amelyek tapasztalataink szerint sok helyen felülmúlják a magyar nyelvű adók számát és vételi minőségét is.

Szeretnénk felhívni a figyelmét a különböző illetékes hatóságoknak, önkormányzatoknak, országgyűlési képviselőknek és más képviseleti és döntéshozó szerveknek, valamint a magyarországi kereskedelmi rádióadóknak, hogy foglalkozzanak az üggyel és lehetőségük szerint tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy a Dunakanyarban is lehessen legalább annyi magyar nyelvű rádióadót hallgatni, mint szlovákot.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

Úgy gondoljuk, hogy a Dunakanyaron kívül vannak az országnak más részei is, ahol hasonló problémával szembesülnek az ott élő emberek” – írják felhívásukban.

Tapasztalataink szerint Vácot ez a probléma kevésbé érinti, Budapest közelsége és a rádióhullámok jobb terjedése miatt városunkban csak néhány adó jelminőségével van baj. Ennek ellenére érdemes foglalkozni ezzel a témával, aki tehát szeretné aláírásával támogatni a kezdeményezést, itt megteheti. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments