Váci vasútállomás: hibaleltár készült három évvel az átadás után

Három éve adták át a felújított váci vasútállomást, eljött hát az ideje, hogy egy állapotfelmérésé készüljön – írja az egyik legnépszerűbb közlekedési portálon, az iho.hu-n Zöldi Péter, aki bekukkantott minden sarokba, feljegyzett minden észrevehető problémát.

Terepszemlét tartott a parkolókban, amelyekben sok elem már megrongálódott vagy hiányzik, a pótlásukra viszont nem nagyon van hajlandóság. „A szegélyek mentén mindenhol vastagon áll a cigarettacsikk, itt biztosan hónapok óta nem takarítottak. Nehéz elképzelni a szitut: leszáll a vonatról, rágyújt, mire idáig ér, elszívja, itt eldobja? Vagy cigivel a szájában megy az állomásra, ami dohányzásmentes terület, ez a legutolsó pont, ahol meg lehet szabadulni a csikktől?” – teszi fel a kérdést az iho.hu szerzője.

Központi Gyógyszertár Vác

Az aluljáró padlója ragad a kosztól, beazonosíthatatlan megfolyások, szennyeződések. Az viszont feltűnő, hogy ez az állapot több éve konstans. Az átadás után volt egy hirtelen színvonalsüllyedés, ami viszont nem romlik tovább. Az egyik peronlift nem működik éppen, szerencsére nem a kulcsfontosságú, a város felőli oldalon lévő. „Aki a kicelluxozott papírt szövegezte, humoránál volt: szabályos gyászjelentésben közlik a potenciális használóval a rossz hírt, el sem kell olvasni, távolról is látszik, hogy egy halott felvonóról értesítik a nagyérdeműt” – áll a cikkben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Mindig kínos téma: a wc. Éppen jön ki a takarító, ez pozitív. A piszoárok feletti infravörös érzékelőket valaki a múltkor összerugdosta, ezeket most lecserélték csillogó-villogó újra, ez még pozitívabb. A vécéajtók mellett valaha kis felcsavarozott egyen-fémtáblák mutatták az utat, ezeket már ellopták, a csavarhüvelyek maradtak. Pótlásként az ajtóra barkácsoltak egyezményes jeleket.

Szándékosan marad a végére az állomás előtti téren a behajtást szabályozó, három éve kidöntött süllyedőpoller. A szerepét azóta a kukára akasztott lánc vette át. Amikor a kuka a lánc húzóhatása miatt kidőlt, kapott a lánc önálló acéloszlopot. Az oszlop erős, azóta a láncot szakítják szét, akik mindenáron be akarnak ide hajtani – veszi észre kollégánk. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

3 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments