Váci főiskolások: hamarosan indulnak a diplomamentési pályázatok

Augusztustól lehet pályázni diplomamentésre, akkor hozzák nyilvánosságra azoknak a felnőtt képző intézményeknek a nevét, amelyek csatlakoztak az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság újabb programjához – tudta meg a Világgazdaság.

A lap pénteki cikke idézte az Oktatási Hivatal júniusi adatait, amelyek szerint 91 ezer 595 olyan hallgató van az országban, aki sikeres záróvizsgát tett, de oklevelét a nyelvvizsga hiányában még nem kapta meg.

A program 400 millió forint állami támogatásból valósul meg. A fejenkénti támogatás legfeljebb 300 ezer forint lehet. A pályázóknak legkésőbb 2020. március 31-ig be kell mutatniuk megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványukat és az ennek alapján kiadott diplomájukat.

A tanfolyamokon angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol nyelvet lehet tanulni. A korábbi diplomamentő programban több mint tízezren vettek részt. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megosztott Kossuth-díj a Misztrál együttesnek - Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetés Philipp Frigyesnek, Vác volt főépítészének

Szeretnénk megismerni a véleményed munkánkról. Kérünk, válaszolj kérdéseinkre!

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments