Magyarul is kitöltheted az uniós óraátállítási kérdőívet

Az Európai Unió online konzultációt indított a nyári-téli időszámítás óraátállítással járó rendszerének eltörléséről. Az elmúlt években ugyanis rendre előkerült az intézkedés megszüntetése. Az interneten elérhető kérdőív több olvasónk érdeklődését is felkeltette, a hírt sokan kommentálták különböző fórumokon.

Ha valaki segíteni akar a brüsszeli döntéshozóknak a kérdés eldöntésében, ide kattintva egy angol nyelvű oldalra juthat, amely azonban a jobb felső sarokban lévő Language gombra kattintva, majd a lenyíló menüből a magyar nyelvet kiválasztva, egy pillanat alatt átállítható az Unióban ugyancsak hivatalosnak számító magyarra.

“A Bizottság magánszemélyek, az Európai Parlament és több uniós tagállam kérését figyelembe véve úgy határozott, hogy megvizsgálja a jelenlegi nyári időszámítás működését, és azt, hogy indokolt-e eltörölni az évi két óraátállítást. Azt szeretnénk megtudni, hogy mit gondolnak az európai polgárok, az érdekelt szervezetek és a tagállamok az Unióban jelenleg érvényben lévő nyári időszámításról, és annak esetleges módosításáról” – írják. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!