Ha otthon disznó röfög az ólban, olvasd ezt el!

Az utóbbi évtizedekben, főleg amióta sikeresen szétverték a haza mezőgazdasági szövetkezeteket, jelentősen csökkent az állattartási kedv az országban. Bár meglehetősen kevesen tartanak disznót a házuknál, bizonyára lesznek néhányan, akiknek érdemes odafigyelniük a városháza most kiadott felhívására.

Az afrikai sertéspestis (továbbiakban: ASP) Magyarországon történő megjelenése okán a házi sertésállományok védelme érdekében Vác területén is szükségessé vált a felkészülés a fokozott járványügyi helyzetre – olvasható.

Központi Gyógyszertár Vác

– A sertéstartás tényét a TIR/ENAR rendszerbe be kell jelenteni, amit a Váci Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálynál kell kezdeményezni (2600 Vác, Káptalan utca 1-3. Ügyfélfogadási idő: hétfő-szerda-péntek 9:00-12:00 óra között, telefonszám: 06-20/556-6411; 06-27/502-676)

– A háztartási ételhulladék (moslék) feletetése tilos!!!

– ASP vagy klasszikus sertéspestis gyanúját a klinikai tünetek észlelésétől számított 24 órán belül jelezni kell a szolgáltató állatorvosnak, vagy a járási főállatorvosnak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

– A sertésállományt védeni kell a vaddisznókkal való érintkezéstől.

– Elhullás vagy leöletés esetén az állami kártalanításra csak azok a tartók lesznek jogosultak, akik a fenti kötelezettségeiknek az első elhullást megelőzően eleget tettek – hívják fel a figyelmet. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments