A kannibál feketeözvegyek párosodásáról Vácott

Július 9-től 13-ig a Magyar Ökológusok Tudományos Egyesülete és az MTA Agrártudományi Kutatóközpontjának szervezésében a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola ad otthont a 31. alkalommal – mindig más és más országban – megrendezésre kerülő Európai Arachnológiai Kongresszusnak. 

Az arachnológia a pókszabásúak (ahová a pókok, skorpiók, atkák is tartoznak) biológiájával foglalkozó tudományág. Vácra idén 4 kontinens 28 országából 124 tudományos résztvevő, professzorok, kutatók, doktoranduszok érkeznek és mutatják be több mint 100 prezentáción legfrissebb tudományos eredményeiket.

Központi Gyógyszertár Vác

Egyúttal a vendégeknek alkalmuk lesz a Dunakanyar és Vác kulturális és természeti értékeit is megismerni városnézés, börzsönyi és Szentendrei-szigeti túra, hajnali sárkányhajózás és egyéb programok által – olvasható a Váci Napló július 6-i pénteki számában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci konferencia a reneszánszról

A kongresszus logója egy hazánkban is honos különleges pókot ábrázol, amelynek nem véletlen furcsapók a magyar neve. A pók kerekhálójának csak egy részét szövi meg és egy ahhoz kapcsolódó fonálon lesi a zsákmány érkeztét.

A logó megjelenítésében a háló keretét a Dunakanyar adja, és a szálak találkozása Vácnál nem csak azt jelképezi, hogy a világ minden tájáról idesereglenek az arachnológus kutatók, hanem azt is, hogy az arachnológiában, mint tudományterületben a közös kutatási objektum révén valójában rengeteg szaktudomány találkozik. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments