Zebrákat kért a polgár, a város átvenné az utakat

Megunta a város a tilitolit és a saját kezébe kívánja venni néhány fontos ügy megoldását – legalábbis ez derül ki Fördős Attila polgármester válaszából, amelyet egy váci polgár megkeresésére adott. Erre a lépésre már korábban is volt példa, hiszen a közútkezelő helyett több közúton is az önkormányzat költségére festették fel a felezővonalakat.

„Tisztelt Polgármester Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy nem lehetne-e néhány helyen gyalogosbarátabbá tenni az eljutást a belvárosból és Deákvárról a kórházhoz? A Kosdi úton a kórház környékén egy zebra sincs. A belváros felőli megközelítés esetén a legközelebbi ilyen irányú zebra a Honvéd utcában van a sportpályánál, ami viszont szintén egy ‘zsákutca’, mert miután átjövünk a vasúti aluljárón, a Deákvári fasoron szintén nincs zebra a kórház felé” – írja egy váci polgár.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

Központi Gyógyszertár Vác

Szerinte ha Deákvárról jövünk, akkor sem jobb a helyzet, a Kiskörút, Végh Dezső utca, Váczy Pál utca egyikénél sincs zebra a Kosdi úton. A kórház mellett egy gimnázium is van, így a reggeli és délutáni órákban ezeken az utakon a nagy járműforgalom mellett a gyalogosan közlekedő tinédzserek száma is indokolhatná egy zebra elhelyezését.

Fördős Attila válaszából kiderül: a városvezetés már korábban szembesült ezzel a helyzettel. „Az ön által leírt probléma számunkra is ismert, ezért felvettük a kapcsolatot a közútkezelővel és mivel ők nem kívánták megoldani, ezért kezdeményeztük az út átvételét, mely jelenleg is folyamatban van. Ezt követően lehet a tervezést elkezdeni, hogy milyen módon tudjuk a közlekedőket segíteni” – válaszolta a polgármester.

A polgárok a városháza weboldalán kérdezhetnek e-mailben a polgármestertől. (képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments