Németországból vettek hajókat az evezősök

Gyors változások zajlanak a Vác Városi Evezős Club tájékán: néhány hete egy németországi bevásárló körútról számos, kiváló állapotban lévő, de használt hajóval tértek haza, s kiderült az is, hogy lesz lehetőség a csónakház korszerűsítésének folytatására.


Vácy Károly, a klub elnöke elmondta: mivel a költségvetésük meglehetősen szűkös, a most megvásárolt tizenkét hajó árát jórészt a tagok és a támogatók adták össze.

Az elnök Mácsik Miklós vezetőedzővel utazott Berlinbe, ahol előzetesen egyeztetett találkozók zajlottak. A váciakat nagy szeretettel fogadták, nem egy helyen régi ismerősként és mint kiderült, alkudni is lehetett.

A hajók felújítása azóta megkezdődött. A legtöbb esetében minimális ráfordításra van csak szükség ahhoz, hogy használni lehessen őket. A klubnál elsősorban az edzéseken teszik majd vízre az egy- és kétpárevezősöket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

Annál is inkább szükség van a hajópark bővítésére, mert hamarosan iskolás programot is indítanak és arra számítanak, hogy újabb érdeklődő fiatalok jelentkeznek majd náluk.

Az elmúlt évben megújult a csónakház is, amelynek épületét szigetelték, kicserélték a nyílászárókat és több más felújítási munka is zajlott. A tető lecserélése újabb feladat lesz, ehhez azonban még meg kell teremteni az anyagiakat, amelyekre elsősorban pályázat útján tehet szert az egyesület.

Vácy Károly ehhez hozzátette: a szövetség is kapott a kormánytól egy nagyobb összeget, amelyet a hazai evezős klubok között teljesítményarányosan osztanak majd el. Így várható, hogy a váciak is támogatáshoz jutnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments