Igazságügyi zajszakértőt alkalmaz a VéNégy Fesztivál

A Váci Dunakanyar Színház számára fontos, hogy a város lakosai magukénak érezzék az idén hatodik alkalommal megrendezésre kerülő VéNégy Fesztivált és Színházi Találkozót. Törekednek arra, hogy a rendezvény a lehető legnagyobb megelégedettséggel töltse el azokat, akik részt vesznek, és a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozza azok számára, akik nem tudnak, vagy nem kívánnak részt venni a programokon – vezetik fel a zajvédelmi intézkedéseket felsoroló közleményüket a szervezők.

A rendezvény július 5 és 8. között kerül megrendezésre közterületen kívül eső, nem frekventált területen, a József Attila sétányon, erről a környező lakóházakban élőket hirdetmény útján előzetesen tájékoztatták.

Központi Gyógyszertár Vác

A szervezők a városháza honlapján megjelent közleményük szerint vállalják, hogy a fesztivál tartására vonatkozó jogi és műszaki szabályozásokat betartják. Vállalják továbbá, hogy a zajtól védendő területen a zajterhelési határértéket nem lépik túl, nappali időszakban (6:00 – 23:00) ez 65 dB-t, és éjjeli időszakban (23:00 – 6:00) 55 dB-t jelent. Az ennek érdekében történő zajvédelmi intézkedések megtervezésére igazságügyi zajszakértőt kértek fel.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

Az igazságügyi zajszakértői vélemény alapján a zajkibocsátás csökkentése érdekében az alábbi intézkedéseket teszik:

– A fesztivál megfelelően választott hangsugárzási irányítottságával csökkentik a szomszédos lakóterületek zajterhelését. Lakóterület figyelembe vételével újrapozicionálják a színpadok elhelyezkedését. A programok összeállításánál azt tartották szem előtt, hogy a késő esti rendezvények inkább a Duna-part felé néző Déli színpadra kerüljenek. Az új elhelyezkedésnek köszönhetően még inkább kihasználhatóvá vált a környező fás területek ökológiai hangszigetelő funkciója is.

– Az új típusú line array hangrendszerek alkalmazásával javítják a nézőtér hanggal való lefedettségét és csökkentik a hangszivárgást.

– Az egyes műsorhelyek hangosítási szintjét a műsorok megkezdése előtti hangpróbán beszabályozzák, majd szabotázsvédett hangerő korlátozóval biztosítják a hangosítás fix értéken maradását.

– A hangerő korlátozás betartását a rendezvény ideje alatt folyamatosan ellenőrzik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

Call centert üzemeltetnek, mely fogadja az esetleges lakossági zajpanasz bejelentéseket. A panasz helyszínén ellenőrzik a zajpanaszt és zavaró hatás esetén gondoskodnak a panaszt okozó műsorhely hangosítási volumenének csökkentéséről. ♦


TÉMATÁR: VéNégy Fesztivál

» SZÍNHÁZ: a VéNégyről beszéltek Budapesten
» Kibővített programok az idei VéNégy Fesztiválon

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments