Paradicsom a magasban – szavazz a váci programra!

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Paradicsom a magasban avagy legyen vonzó a városi kertészkedés! címmel indul a Tesco áruházlánc Ön választ, mi segítünk közösségi programjában a váci Bagolybükk Környezet- és Természetvédelmi Egyesület, azzal a céllal, hogy magaságyást telepítsenek a váci Petőfi Sándor Általános Iskola kertjébe.

A kezdeményezés megálmodója, Rábavölgyi Eszter elmondta, mennyire várjak már a diákok és tanáraik, hogy a környezeti nevelés ne csak tankönyveken keresztül valósuljon meg, hanem a gyakorlatban is kipróbálhassák, milyen az, amikor a saját kezükkel elültetett magból ehető, bio minőségű, vegyszermentes növény kerül a tízóraijuk mellé.

Sok gyerek azt hiszi, a paradicsom a fán terem – részben emiatt is gondolták úgy a szervezők és a tanárok, hogy a lakásban élő gyerekeknek is meg kellene ismernie a kertészkedés örömeit, amit egy magaságyás valóban kényelmessé és szórakoztatóvá is tesz.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

A tervezett iskolakertbe korai cseresznyefa is kerül, melynek gyümölcseit még a tanév során élvezhetik a gondos kiskertészek. A Bagolybükk Egyesület munkásságáról az interneten tájékozódhatnak Facebook oldalukról.

A szavazás a váci Tesco áruházban egy hónapon keresztül tart, május 7. és június 4. között. A vásárlás után kapott zsetont a kihelyezett gyűjtőedénybe kell bedobni. A szavazás állását az áruház honlapján követhetik nyomon. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments