Hegyi maraton a Börzsönyben: kínok és örömök

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ A hosszú hétvégén, április 29-én szombaton rendezték meg a Börzsönyben az UltraKék Trail elnevezésű, meredek emelkedőkkel tarkított hegyi maratont. A táv a kiírás szerint 54,71 kilométer, a szintemelkedés pedig 1786 méter volt. A rajt reggel nyolc órakor volt a katalinpusztai kirándulóközpontnál.

A különleges versenyre száz egyéni induló, ötven csapat és ötven futópár jelentkezett. A pálya mentén végig több ellenőrző- és váltópont volt. A futóknak a célt Nagymaroson jelölték ki, az előírt szintidő 9 óra volt. A szervezők titkos megfigyelőpontokat is beiktattak, ahonnan ellenőrizhették, hogy mindenki a kijelölt útvonalon fut-e.

Az UltraKék Trail honlapján megtalálható információk szerint a versenyek során a rajthoz állók az Országos Kéktúra útvonalát futják végig, az ország különböző pontjain. Fontos szabály: az útvonalról letérni tilos!

„2018-ban két versenyt rendezünk, az UltraKék Trail – Börzsönyt, és augusztus végén az UltraKék Trail – MátrátA szintidőn belül sikeresen teljesítők befutóérmet kapnak. Akik az összes versenyen részt vesznek (egyéniben, párban vagy csapatban), egyedi UltraKék Trail finisher póló büszke tulajdonosai lesznek” – írják.

Ott volt a versenyzők között a váci Székely Szilvia is, aki közösségi oldalán számolt be tapasztalatairól.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

„Hát megvívtunk… 55,11 km-en, 1875 m szinten és 8 ó 35 p-en át. Jó nagyot harapott és ma fáj csak igazán. De nem adtam olcsón a bőrömet. 40 km-ig jól is voltam, de az a kóspallagi tűzőnapos-aszfaltos kiszippantotta az erőmet. Az utolsó 15 km küzdelmes lett. Nagyon meleg volt már, és hiába ügyeltem a folyadékra, egyre romlott a teljesítményem. Tudtam, hogy Hegyes-tető a végén még meg fog kínozni, és bizony a kilátó előtti siratófalon már a halált kívántam. De mivel az idő vészesen fogyott, lefelé nagyon össze kellett kapni magam.

Azt hiszem, a Szt. Mihály hegy oldalában még soha nem rongyoltam le ilyen gyorsan. A célban már vártak a Kincseim; Dániel és Patrik, de hatalmas meglepetésemre eljött Éva és Lilla is, hogy szurkolják a befutómat. Annyira boldog voltam!  Szuper verseny volt, tökéletes szervezés, jelölés, ellátás, nagyon finom vega kaja, szép érem. Köszönet!  És minden jó, ha a vége jó: ilyen távon és szinttel eddigi legjobb időm lett. Szóval most megtanulok járni, aztán készülök az UTH-ra” – írta bejegyzésében. 

A tervek szerint május 20-án éjfélkor (szombatról vasárnapra) Szentendréről rajtol a Salomon UTH, hajnali 2-kor követi a Salomon Szentlászló Trail, majd reggel 9-kor a Salomon Szentendre Trail. A verseny legrövidebb távja, a Salomon Visegrád Trail, reggel 10-kor startol a visegrádi Salamon-torony udvarából. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments