Adományt vittek a váciak a técsői reformátusoknak

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Vác polgármesteréhez kérelemmel fordult László Károly técsői református lelkész. Pénzügyi támogatást kért a folyamatban lévő beruházásuk megvalósításához. Fördős Attila a segítségkérést tolmácsolta a város politikai pártjai, vállalkozói, magánszemélyei felé. A lelkes adományozóknak köszönhetően 620 ezer forintot sikerült összegyűjteni, amelyet a polgármester személyesen kívánt átadni a református gyülekezetnek.

A hivatalos, dokumentumokkal alátámasztott pénzátadására április 21-én került sor a técsői református parókián. A pénz átadását követően kerekasztal megbeszélés folyt a református gyülekezet tagjaival, majd a tárgyaláshoz csatlakozott Técső polgármestere, Kovach Ivan is.

A két város polgármestere értékelte az elmúlt időszak eredményeit, majd számba vették az elkövetkező időszakra a testvérvárosi kapcsolatból adódó lehetőségeket. Az ünnepélyes adományátadásra másnap, a vasárnapi Istentiszteleten került sor, ahol Fördős Attila polgármester átadta a pénzt az adományozók nevében a gyülekezet részére.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

Az esemény a váci és a técsői magyarság kapcsolatát tovább erősítette, amely hagyományaink őrzésén túl egymás támogatásában is megnyilvánult. Vác hivatalos delegációjának tagja volt Fördős Attila, Czadró József, a szervezési és tájékoztatási osztály, valamint Papp Katalin, az ellenőrzési osztály munkatársa. ♦

Megjelent a Váci Napló legfrissebb száma!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

3 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments