Tőkeinjekciót kapott a Váci Hulladékgazdálkodási Kft

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt létrehozása már az elején zavarokat okozott a pénzügyi elszámolásokban, hiszen a beszedett díjakat többnyire késve utalják át a szolgáltatóknak. Városunkban a Váci Hulladékgazdálkodási Kft került emiatt nehéz helyzetbe, olyannyira, hogy beszállítóikkal szinte folyamatosan egyeztetniük kell tartozásaik rendezéséről.

Nemrég egyik partnerük már ultimátumot is adott nekik, ám végül komolyabb konfliktusra nem került sor. Az önkormányzat ugyanis legutóbbi ülésén a Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. pénzügyi helyzetének javítása érdekében a cég jegyzett tőkéjét 500 ezer forinttal növelte, 39 millió 500 ezer forintot pedig tőketartalékba helyezett.

A testület felhatalmazta Fördős Attila polgármestert a módosító okirat, az egységes szerkezetbe foglalt alapító okirat, valamint a bírósági változás-bejelentési eljárás során felmerülő, technikai módosítást
érintő okiratok aláírására.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

Mivel a város idei költségvetését már elfogadták és abban a döntéssel érintett összegekre nincs fedezet,  a 40 millió forint forrásaként több önkormányzati beruházás tervezett kiadásainak átcsoportosítását jelölték meg.

Így egyelőre elmarad az Akó utca csapadékvíz-elvezetésének I. üteme 5 millió, az Akó utca útépítésének I. üteme ugyancsak 5 millió, valamint a Balassagyarmati úton a közvilágítás- és járdaépítés – Kazinczy utca és az Építők útja között – 5 millió forint értékben. Felmentést adott a testület a szociális bérlakások építésére elkülönített 25 millió forint esetében is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments