Számítógépeket cserélnek a városházán, mert jön az ASP

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Döntés született a városházán használt számítógéppark korszerűsítéséről. Az adatok szerint a polgármesteri hivatal munkatársai zömmel nagyon öreg, olykor tíz-tizenkét éves számítógépeket használnak és a legtöbbön a már szintén elavultnak számító Windows XP operációs rendszer fut.

Az önkormányzat jóváhagyásával hamarosan megkezdődik a gépek beszerzése, erre több mint 10 millió forintot költenek. Ebből a pénzből a naponta használt 96 munkaállomásból 36-ot cserélnek le, az új számítógépek a monitorokkal együtt egyenként 150 ezer forintba kerülnek. Mindegyikre Windows 10-et és korszerű irodai szoftvert telepítenek.

A beruházást az is indokolja, hogy 2019-től Vácott is bevezetik az ASP-t, amelynek első lépéseként márciusban lecserélték a városházán működő levelezőszervert. Az ASP egyszerre biztosít előnyöket az önkormányzatoknak, a helyi lakosoknak és vállalkozásoknak, valamint a fenntartó államnak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

Az ASP korszerű informatikai megoldásokkal ad az önkormányzatok kezébe, lehetővé téve, hogy a helyhatóságok e-közigazgatási szolgáltatásokat nyújtsanak a helyi lakosság és a vállalkozások számára. Szolgáltatásai közé tartozik a gazdálkodási rendszer, az ingatlan-vagyonkataszter rendszer, a helyi adórendszer, az iratkezelő rendszer, az önkormányzati portál, az ipari és kereskedelmi rendszer.

Az új gépek a következő hónapokban megérkeznek, beüzemelésük, a régiekről az adatok átmentése heteket vehet igénybe. Az ASP miatt a rendszer tesztüzeme várhatóan szeptemberben indul el a polgármesteri hivatalban. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments