Nagyító az ES tévén: újságírók a váci választásról

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Ma, szerdán este láthatják a váciak a városi televízióban a Nagyító című műsor újabb adását, amelyben ezúttal az újságírók – Ribáry Zoltán, a Váci Hírnök, Vetési Imre, a Dunakanyar Régió, Furucz Zoltán, a Váci Napló és házigazdaként Kegyes Zoltán az ES tv főszerkesztője – a választási eredményekről beszélgettek.

Nem mindenben értettek egyet, de abban csaknem azonos volt a véleményük, hogy ezt a választást az ellenzék rosszul felmért helyzetelemzése és bénázása tette olyanná, amilyen. Ám a váci választókerületben még teljes ellenzéki összefogás mellett sem tudták volna legyőzni a kormánypárti jelöltet, aki kiemelkedően nagy támogatottságot kapott. Dunakeszin például párttársa simán kikapott volna, ha egy jelölttel kell megküzdenie.

Kaptak bírálatot a kormánypártok is, hiszen szóba került a választási rendszer, amely a szavazatok kevesebb mint a felének megszerzése esetén is túltámogatja a győzteseket, de a vesztesek is, akik azt hitték, elég két hónapig kampányolni és máris övék lesz a győzelem.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci konferencia a reneszánszról

A Nagyító felvételről ma kerül adásba. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments