E-Szja: sokan nem hagyják az utolsó pillanatra

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Több mint 2 milliószor léptek már be a NAV az e-Szja felületére az ügyfelek, hogy megnézzék az szja-bevallási tervezetüket. A NAV által készített, személyre szabott dokumentum pillanatok alatt elérhető az Ügyfélkapun keresztül. A legtöbbeknek nincs dolguk a tervezettel, mert a NAV minden jövedelmi adatot megkapott munkáltatójuktól.

A bevallási határidő előtt egy hónappal már 2 milliószor látogatták meg az ügyfelek az e-Szja felületet, hogy megnézzék bevallási tervezetüket. Közülük félmillióan módosítás nélkül, 120 ezren némi módosítással jóvá is hagyták a dokumentumot. Ezen felül 800 ezren mostanában kapják a tervezetet postán, amit csak azoknak kell korrigálni, akik eltérést találnak saját nyilvántartásukhoz képest.

Akik már április közepéig megtekintették a tervezetet, jóval többen vannak, mint tavaly, azaz, a korábbi évekkel ellentétben már sokan nem hagyják az utolsó pillanatra a személyijövedelemadó-bevallást.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A csaknem ötmillió adózó közül azoknak mindenképpen ki kell egészíteniük az szja-bevallási tervezetet, akiknek olyan jövedelmük volt tavaly, amiről a NAV-nál nem lehet adat. Ilyen az őstermelői jövedelem – hiszen az őstermelőknek nem válik automatikusan bevallássá a tervezet – vagy például a lakáskiadásból származó jövedelem.

A bevallási határidő idén május 22-re esik, addig még bárki nyithat ügyfélkaput, hogy a lehető legegyszerűbben hozzáférjen tervezetéhez és rendelkezzen adója 1+1%-áról. Az egyszerű, elektronikus megoldás mellett továbbra is van lehetőség a bevallás önálló elkészítésére, illetve papíralapú beküldésére. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments