VÁLASZTÁS 2018: Rétvári Bence a migránsokról beszélt

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Azért jöttünk ide, hogy visszautasítsuk Karácsony Gergelynek (az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje) azt a javaslatát, amely szerint a bevándorlókat a használaton kívüli laktanyákba telepítenék – mondta Rétvári Bence kedden a volt váci Esze Tamás laktanya bejárata előtt tartott sajtótájékoztatóján. A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje hozzátette: a migránsok nagy veszélyt jelentenek Európa számára.

Bírálta az ellenzéket, amely nem támogatta, hogy a parlament az Alaptörvény módosításával döntsön arról, hogy a bevándorlók kényszerbetelepítését Magyarország nem fogadja el. A Fidesz-KDNP kormány nem vállalja fel, hogy kockáztassa az emberek nyugalmát, biztonságát – hangzott el.

A sajtótájékoztatón Fördős Attila, városunk polgármestere (KDNP) mindehhez hozzátette: az önkormányzat egyértelműen kinyilatkoztatta, hogy Vác nem fogad be migránsokat. Elmondta, hogy részben már elkészültek azok a tervek, amelyek a volt laktanya területének átgondolt fejlesztésére szolgálnak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Országos 2. helyezett lett a földvárys diák

A harminchárom hektárból hármat a Waldorf iskola kapott meg hosszútávra, terveik között most egy óvoda építése szerepel. Emellett a területen alakítják ki egy kézilabda akadémia és egy futball akadémia alapjait is. A megmaradt mintegy tizenhat hektáron kisvárosi lakóövezet létrehozása a cél, míg a terület Gombási út felőli oldalán egy százhúsz személyes szálloda megépítése szerepel a tervekben. Ehhez a projekthez már kínai befektetők is jelentkeztek – mondta a polgármester.

A sajtótájékoztatón elhangzottakra reagáltak a megszólítottak is. A Demokratikus Koalíció nevében Krauze István országgyűlési képviselőjelölt visszautasította a vádakat. „A DK sem Vácon, sem másutt nem akar menekülteket betelepíteni, ez egy fideszes hazugság” – olvasható közleményében. Az MSZP is hasonló tartalmú levélben reagált Rétvári Bence állításaira. „A Fidesz azzal kampányol, hogy ha nem ő nyer a választáson, akkor menekülteket telepítenek az országba, miközben az elmúlt hetekben újabb menedékkérők érkeztek például a balassagyarmati menekültszállóra” – írják. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

9 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments