Az idei Hattyú-díjasok: Újvári Mária és Papp János

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ A Teraszkilótóban adták át az idei Hattyú-díjakat az elmúlt héten pénteken este megrendezett ünnepségen. A Váci Értelmiségi Klub által alapított elismerésről minden esztendőben a tagok javaslatai alapján szavazással döntenek. Az idén Újvári Mária restaurátor és Papp János, a Hegyiember vehette át a díjat: egy oklevelet és egy tortát.

Hemela Mihály, a klub elnöke bevezetőjében elmondta: minden esztendőben nagyon sok javaslat érkezik, most az egyéni elismerésre hét, a közösségire pedig hat ajánlást kaptak. A Hattyú-díj egyébként jövőre lesz húsz éves. Az eddigi kitüntettek mindannyian kiemelkedő szerepet vállaltak a város életében. A díj olyan erkölcsi elismerés a munkájukért, amit civilek adományoznak civileknek – hangzott el.

Az idei egyéni kitüntetett Újvári Mária textilrestaurátor, aki nem tudta személyesen is megköszönni az elismerést. Ajánlója, Boda Mária meleg szavakkal beszélt munkásságáról, arról hogy egy olyan emberről van szól, aki minden helyzetben a közösség számára legjobb megoldást keresi és sokszor erőn felül segít másokat. Aktív résztvevője a közéletnek, a múzeumi egyesület tagjaként sok érdekes programot szervezett. Mindezt a jelenlévők közül mások is megerősítették.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

A közösségi Hattyú-díj idei kitüntetettje Papp János és csapata. Ajánlója, Rozmaring Sándor szerint példaértékű az a tevékenység, amelyet a Hegyiember családjával, barátaival a Naszályért és a városért tesz. A nevéhez fűződik egyebek között a túraútvonalak karbantartása és építése. Nagy szerepe volt abban, hogy a mai Gyadai tanösvény létrejöjjön, s talán nem sokan tudják, hogy saját pénzén vásárolt a család ezernyolcszáz facsemetét, amelyeket a város környékén ültettek el.

Papp János, a díjat megköszönve, elmondta: már kész tervekkel rendelkeznek arról, hogyan lépnek tovább. Megköszönte mindazoknak a támogatást, akik tevékenységüket segítik. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments