Színház: a nagysikerű bohózat újra műsoron

VÁCI NAPLÓ/kultúra (Cseh Lilla) ♥ Ki ne ismerné Louis de Funès legendás alakítását vagy Silvester Stallone-t Bertrand Barnierként az Oscar című filmben? Egy generáció számára az előbbi, egy másik számára az utóbbi az ismerős. Bertrand Barnier komikus története sokak képzeletét megihlette az európai és a hollywoodi filmipar adaptációján át a HADART Színház produkciójáig.

A HADART Színház nagysikerű darabja, az Oscar, Háda János rendezésében immáron második alkalommal kerül a Váci Dunakanyar Színház színpadára március 9-én 19 órakor. Mint, minden komikus történet ez is egy banális helyzettel indít; egy közönséges bőrönd összecserélésével, mely bonyodalmak és félreértések sorát indítja el Bertrand Barnier, a gazdag párizsi szappangyáros életében.

A hétköznapinak induló reggelen 9 és 12 óra között elképesztően fordulatos és ellenállhatatlanul vicces cselekménysorozat veszi kezdetét; adott egy fiatal könyvelő, aki a fizetésemelés mellett Barnier úr lányának kezét is kéri, egy mumpszos masszőr, valamint Barnier lánya, aki valójában nem is a lánya, vagyis tulajdonképpen igen, de mégse…

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

Otthona a követhetetlenül cikázó fekete táskák, elveszett ékszerek, többszörösen elsikkasztott pénzkötegek és lavinaként hömpölygő női fehérneműk özönében egy szempillantás alatt őrültekházává változik, miközben ő már azt sem tudja, mit akar valójában. Ettől fogva shakespeare-i fordulatok sorozata pereg le előttünk, szinte követhetetlen sebességgel és intenzitással.

Az aprólékosan kidolgozott díszlet is – a rendezői munka mellett – Háda János munkáját dicséri. Kreativitását is jól mutatja a különböző dalbetétek használata, amelyek egy-egy szereplő személyiségét jellemzik a darabban.

A bohózat nem akar nagy életigazságokat ránk erőltetni, hanem a maga pikáns szóvicceivel, kétértelmű szófordulataival szórakoztatja a nézőt két felvonáson át. A főszereplő kanosszajárásának, félreértéseken alapuló, helyzetkomikumokból építkező története is jól mutatja, hogy a színházban is könnyesre nevethetjük magukat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Háda János vérbő komédiájának végére nem csak az igazságot tudjuk meg, hanem azt is, hogy kicsoda is az az Oscar. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments