MSZP: harcolni fognak az OLAF-jelentés megismeréséért

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ A deákvári KRESZ-parkban tartott sajtótájékoztatót Bóth János és Kiss Zsolt MSZP-s önkormányzati képviselő. A téma az OLAF-jelentés volt, amely akár a váci közvilágítás fejlesztését is érintheti.

Mint azt a két képviselő hangsúlyozta, szeretnék, ha mielőbb megismerhetnék a jelentés részleteit és tisztázódna, hogy Vác is érintett-e az ügyben.

– A közvilágítás energiatakarékos átalakításához kapott a város 495 millió forintos támogatást és tett hozzá 80 millió önrészt. Ez önmagában egy örvendetes dolog lenne, de eddig is elég sok gondunk volt ezzel a projekttel. Maga a megvalósítás is elég nehézkes volt, de az elszámolással is akadtak gondok, hiszen sokáig húzódott. Nagy kérdés volt, hogy olcsóbb lett-e ez által a közvilágítás – mondta Bóth János, aki hozzátette: bár ezt még nem lehet tudni, az biztos, hogy a megvalósítás után több probléma is volt a fénycsövekkel.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

Kiss Zsolt arról beszélt, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal kezdte el a 13 milliárdot érintő ügy vizsgálatát Magyarországon, s ebben Vác is érintett lehet.

– Bár a projekt kapcsán azt hallottuk, hogy a város teljes közvilágítása megújult, ez nem igaz, hiszen csak egy részén lettek lecserélve a lámpatestek. Sajnos sikerült egy korábbi világítási fejlesztéshez is hozzányúlniuk, így a városnak 20 milliót vissza kell fizetni, mert nem tartotta be a projekt fenntartási idejét. Pedig ez az összeg jól jött volna az utak javítására, vagy a köztisztaság javítására.

Hozzátette: kérni fogják, hogy keressék meg a felelőst, hogy a 20 milliós büntetést rajta hajtsák be. Kiss Zsolt elmondta még: harcolni fognak azért, hogy megismerhessék a váciak a jelentés tartalmát.

A városháza reagálása:

A váci MSZP vezetője, Bóth János saját polgármestersége idején kétes, nem megfelelő körültekintéssel köthette megállapodásait, amelyeknek egy része nem teljesült időben vagy a következő időszak választott vezetőinek kellett az okozott károkat rendezniük a városi polgárok pénzéből. Az OLAF jelentést a váci MSZP maga is kikérhette volna, fele annyi energiával, hangulatkeltés nélkül a város érdekeit szolgáló testület tagjaként, ahelyett, hogy követelőzne a nyilvánosság előtt.

A testületi ülés – ahogy évtizedek óta működik – arra is lehetőséget nyújt, hogy a képviselők közösen döntsenek a várost érintő kérdésekben. Természetesen sokkal gördülékenyebben születnének jó döntések, ha az ellenzéki képviselők többsége is megfelelően felkészülten venne részt a találkozón. Bóth Jánosnak és képviselőtársának, Kiss Zsoltnak is illene tudnia, hogy a korábbi városvezetés idején, azaz még 2010-ben elindított Squallo beruházás hiányosságai és hibái miatt büntetik a váciakat, és ezzel immár sokadszorra sajnos, az egykori polgármester rossz döntéseiért fizet a város.

Ráadásul megpróbálják a lakosságot félrevezetni a hamis információval, rávilágítva a 8 évvel ezelőtti vezetés saját hibáira  A párt, élén a bukott polgármesterrel, próbálja az egykori rossz döntéseiről elterelni a figyelmet, amikor azoknak a megtorlása kerülhet előtérbe. Sőt, mi több, a váci költségvetésért fejezi ki aggodalmát olyan pozitív számadatok ismeretében, amelyre – főleg 2010 előtt – nem volt példa.

Komolyan aggasztó, hogy a lakosság megválasztott képviselői, köztük Bóth János és Kiss Zsolt csak homályosan ismerik azokat a tényeket, amelyekről pontos információk állnak rendelkezésre, így például a költségvetést és a korábbi, Squallo szerződés tartalmát. Kiállnak, kiáltanak, hamis vádakat fogalmaznak meg vagy azért, mert nincsenek tisztában az ügyek menetével, vagy szimplán csak azért, hogy ezzel saját hangjukat hallassák. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments