Késtek a menzás reggelivel és ebéddel Du­na­ke­szin

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Nem kap­ták meg idő­ben a gye­re­kek a men­zán a reg­ge­lit és az ebé­det. A szol­gál­tató sze­rint az el­len­őr­zés miatt nem ért ki idő­ben az étel, de a ha­tó­ság azt mondja, ők nem aka­dá­lyoz­ták a ki­szál­lí­tást.

Kifogásolják a szülők, hogy jó egy hétig nem kapták meg időben a diákok a reggelit és az ebédet Dunakeszin. A gyerekek órákig koplaltak, a reggeliből tízórai, az ebédből uzsonna lett – írja a Lokál, amelynek a cikkét a Riposzt szemlézte. Mindez az után, hogy az egyik diák november végén kukacot talált a mákos tésztájában.

A szolgáltató, a Hungast Vital arra hivatkozik, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) fokozott ellenőrzése miatt nem tudott időben kiszállítani. Dunakeszi város polgármesteri kabinetjétől a lap megtudta: a hivatal a mákos tésztában talált kukac miatt kért fokozott ellenőrzést a NÉBIH-től.  Ám a hatóság határozottan visszautasítja a vádat, hogy a mintavételek késleltették volna a kiszállítást.

A polgármester kérésének eleget téve egyidejűleg több helyszínen, egyszerre tartottak minősítő szemléket, de a hatósági szakemberek jelenléte és munkája az ételek késését nem indokolhatja – írják. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments