Kerékbilincset kaphatnak a főtéren parkoló autók

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Mivel fontos szempont volt a fizetős parkolás visszaállításánál, hogy a város a bevételekből fogja finanszírozni a kiadásokat, ezért várhatóan újabb utcákat vonnak be a jelenleg érvényes rendszerbe – jelentette be Fördős Attila polgármester szerdai sajtótájékoztatóján. A városvezető beszélt arról is, hogy március elején újabb két süllyedő oszlop beépítésével gyakorlatilag teljesen lezárják a főteret, bár a buszok továbbra is áthaladnak majd a Március 15. téren.

Március 2. és 4. között három helyen lesz útlezárás. A Rév köztől az Althann utcáig a süllyedő oszlopok telepítése miatt nem hajthatnak be az autósok. Ebben a három napban a buszok is elkerülik a főteret – hangzott el. Ugyanakkor a Báthori utca és a Konstantin tér között közműépítés, míg a Petőfi utcában földkábel-fektetés miatt lesz forgalomkorlátozás.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

A süllyedő oszlopok telepítése szükségessé teszi, hogy a piac bejárata előtt lehetővé tegyék az autók zavartalan megfordulását, ezért ott átalakítások lesznek az útfelületen. A főtér lezárása után a buszmegálló is át lesz helyezve – derült ki a tájékoztatón.

A polgármester hozzátette: szigorúan be fogják tartatni a főtérre és a Széchenyi utca lezárt részére érvényes parkolási rendet, amely szerint egy ott lakó legfeljebb 30, egy ott üzletet működtető pedig 20 percet tartózkodhat autójával a területen. A büntetések szigorúak lesznek, a város már elindította a kerékbilincsek beszerzését, de ha ez sem lesz hatásos, akkor sor kerülhet az úgynevezett lopós autók bevetésére is.

Szóba került a város idei, még készülő költségvetése is, erről a városvezető részletesen beszélt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

 

A sajtótájékoztatón szó volt a fizetős parkolás rendjének újabb átalakításáról, arról, hogy további utcákat vonnak be a rendszerbe. Erről és a friss tapasztalatokról a Váci Napló pénteki számában írunk részletesen. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

4 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments