Többmilliós brüsszeli támogatás Sződligetnek

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Közel nyolcmillió forintos (25 ezer eurós) pályázati forrást nyert el Sződliget az Európai Unió által kiírt Európa a Polgárokért Program (Europe for Citizens Programme) keretében.

A közvetlen brüsszeli támogatás lehetőséget nyújt számunkra nagyszabású testvértelepülési találkozó megtartására oly módon, hogy az a sződligeti polgároknak nem kerül egy forintjába és nem terheli a nagyközség költségvetését sem.

„Önkormányzatunk már korábban is törekedett arra, hogy olyan pályázatokon is induljon, melyekhez nem szükséges önrész, illetve nem függenek a kormány támogatási szándékától. Így benyújtottuk elképzelésünket arra a programra, amelynek célja a testvértelepülések polgárait is bevonó, közös gondokról szóló projektek támogatása. Ez egyben lehetőségeket teremt a társadalmi szerepvállalásra és az önkéntességre is. Az önkormányzatoknak és a társulásoknak nyújtott finanszírozás a települési hálózatának fejlesztését kívánják fenntarthatóbbá tenni” olvasható a Juhász Béla polgármester által aláírt közleményben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

Az elnyert 25 000 eurós forrásból terveik szerint egy háromnapos találkozót fog Sződliget tartani, melyre nyolc országból hívnak küldötteket. A téma a fiatalok szülőhazában történő boldogulásának elősegítése.

A tanácskozás célja az lesz, hogy megvitassák egymás tapasztalatait, elképzeléseit és a kölcsönös lehetőségeket kihasználva hasznos eszközöket, módszereket ismerjenek meg  a résztvevők hazánk egyik legégetőbb problémájának enyhítésére. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments