Püspöki üdvözlet mellé kérdőív a szülőknek

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Ebben az évben rendhagyó módon valamennyi hittanos tanuló szüleinek karácsonyi üdvözletet küldött Beer Miklós váci megyéspüspök. A Váci Egyházmegyében közel 26.000 gyerek részesül az állami általános iskolákban folyó hit- és erkölcstan tantárgy keretén belül római katolikus hitoktatásban. A hitoktatók a gyerekeket kérték meg, hogy adják át a képeslapot a szülőknek.

„Napjaink rohanó életében ritkán állunk meg és tesszük fel a kérdést, hogy mit is jelent a munkánk az érintetteknek? Fontos kérdés, hogyan tudunk együttműködni a szülőkkel a jövő nemzedék hitre való nyitottságának elérésében” – olvasható a kezdeményezésről szóló cikk az egyházmegye honlapján.

A püspök üdvözlőlapjának hátoldalán megtalálható az egyházmegyei hitoktatási honlap címe, ahol a szülőket kérik egy név nélküli, pár perc alatt kitölthető, rövid kérdőív megválaszolására. A korszerű „okostelefonos technológia” elterjedt használatát figyelembe véve, egy QR kód is található a képeslap hátoldalán, ahonnan azonnal a kérdőívet érhetik el.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

„Úgy tűnik, hogy a szülők együttműködők, hiszen az első négy nap után, már több mint 200 válasz érkezett” – írják. Az érintettek 2018. február 7-ig tudják kitölteni az internetes kérdőívet, amely itt érhető el. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments