Meggyulladtak a hulladékbálák a cementgyár területén

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Január 20-án szombaton a reggeli órákban tűz volt a Duna-Dráva Cement Kft. Váci Cementgyárának területén. Az esemény egy, a Duna-Dráva Cement Kft. területén működtetett vállalkozás által bérelt épületben történt. Az eset észlelését követően azonnal értesítették a tűzoltóságot, akik rövid idő alatt megérkeztek és azonnal megkezdték az oltási munkálatokat – tájékoztatta lapunkat a cég.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a történtekkel kapcsolatban szombat délelőtt tájékoztatta az MTI-t. Csámpai Attila közölte: a másodlagos hulladékfeldolgozóban tárolt bálák kaptak lángra, a helyszínre több mint tíz tűzoltóautó érkezett Vácról, Gödöllőről és Rétságról.

A mintegy hatszáz négyzetméteres Kőhídpart utcai csarnokban kitört tűzben jelentős füst keletkezett – tette hozzá. A lángok oltását követően az épületből közel ötszáz köbméter granulátumot erőgépek segítségével az ott dolgozók kihordtak és a tűzoltók folyamatos áztatás mellett megszüntették a beizzásokat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

A sűrű füst miatt a fővárosi katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a helyszínen, veszélyes anyag jelenlétét a levegőben kimutatni nem tudtak, így lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. (fotó: PMKI Vác HTP és KMSZ) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments