Adni jó: újra adakoztak a váci rabok

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ A Váci Fegyház és Börtönben indult kétéves könyvkötő szakmaképzési osztály tanulói karácsonyi kifestőkönyvet készítettek rászoruló gyermekeknek. A kétéves képzésben jelenleg 23 fogvatartott vesz részt, szakmát az idén kaphatnak a kezükbe, amellyel a szabadulást követően azonnal munkát vállalhatnak.

A büntetés-végrehajtásnál könyvkötő és nyomtatványfeldolgozó szakmát tanulók a rátermettségüket bizonyítandó – a húsvéti rajzpályázat sikerén felbuzdulva – karácsonyi kifestőt álmodtak meg a fogyatékkal élő gyermekeknek. „Adni jó” – hirdetik a fogvatartottak is, ezért nagy örömmel fogtak neki a saját kifestőiknek, melyeket az idei évben családi beszélő keretében személyesen adhattak át gyermekeiknek, unokáiknak is.

Ahogyan tavasszal, a karácsonyi ünnephez közeledve is a Cházár András Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Kollégium és Gyermekotthon Iskola Simon Antal Tagintézménye fogyatékkal élő gyermekeinek készült kifestő és szaloncukorral töltött Mikulás-díszdoboz, amelyet a Duna-Mix Kft. képviseletében Bene-Bayer Ildikó bv. őrnagy az utolsó tanítási héten személyesen adott át a kicsiknek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

A Váci Fegyház és Börtönben a fogvatartottakat munkáltató Duna-Mix Kft. vezetése hagyományteremtő céllal kereste fel az iskolát, a jövőben is szándékukban áll meglepetésekkel készülni a gyermekeknek! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments