Szolnokon lép fel januárban a Vox Humana Énekkar

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Napszédítők címmel ad újévköszöntő tánckoncertet a Szolnoki Szimfonikus Zenekar és a Magyar Állami Népi Együttes január 13-án a Tisza-parti város sportcsarnokában. Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: januárban már hetedik alkalommal köszönti tánckoncerttel az újévet a Szolnoki Szimfonikus Zenekar.

A tánckoncert műfaját Izaki Maszahiro karmester álmodta meg hét évvel ezelőtt – közölte. A városban kiemelten fontos a kultúra, például évek óta köszöntik a világ magyarjait szilveszteri gálaműsorral a Szolnoki Szigligeti Színház művészei – mondta a város vezetője.

Patkós Imre, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezető-szakmai igazgatója elmondta: mintegy kétezer nézőt várnak az újévi tánckoncertre, amely eddig minden évben teltházas volt. A mintegy 330 művész részvételével zajló produkció Liszt, Bartók és Kodály művészetén keresztül nem csupán a zene „mesebeli álomországába” röpíti el a hallgatóságát, hanem a néptánc leghitelesebb hazai előadóinak közreműködésével az autentikus magyar népzenei kultúra édes-keserű világába is elkalauzolja a közönséget – közölte.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

A koncerten közreműködik: a Magyar Állami Népi Együttes mellett a nyíregyházi Cantemus Vegyeskar, a kecskeméti Cantus Nobilis Kórus, a székesfehérvári Vox Mirabilis Kamarakórus, a Váci Vox Humana Énekkar és a  Szolnoki Kodály-MÁV Vegyeskar. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments