SZÍNHÁZ: újesztendei boldogságkeresés Irmával

VÁCI NAPLÓ/kultúra (Fehérvári Fruzsina) ♥ Még javában a karácsonyi készülődés időszakában vagyunk, ám a színházban már a januárra készülnek.

Kis ünnepi szünet után ugyanis Molnár Ferenc klasszikusát, Az üvegcipőt tűzik műsorukra, mely témájában keresve sem találhattak volna aktuálisabbat az év eleji tervezgetéshez. Az előadás a Körúti Színház legújabb vígjátéka, melynek premierjét Vácon tartják január 19-én 19 órakor.

Senki sem úgy születik, hogy boldogtalan akarna lenni, legtöbbször magunk választjuk a boldogtalanság édes, megnyugtató légkörét, mert boldogságunk tárgya kockázatos és túl sokat veszthetünk rajta.

Például a büszkeségünket, vagy a társadalom megbecsülését. Így gondolkodik erről Romajzer Adél és Sípos Lajos is. A közömbös lét ellenpontjaként jelenik meg Irma, az árva józsefvárosi cselédlány, aki szerethetően gyermeki képzeletével, életszeretetével nyeri meg magának a nézők szívét.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

„Boldogság és pilótarepülés”- mondja. Ebben a két szóban benne van, hogy ő a végsőkig küzdeni fog a „happy end”-ért. Még ha az ő Hamupipőke történetében nincs is jótündér, és az ő fehér lovas hercege csak egy öregedő műbútorasztalos, akkor is. A kifordított mese egyben azért az eredeti, a mostohának Molnárnál is más tervei vannak…

A magyar író darabja méltán a legtöbbször játszott a művei közül. A darabot, mely olyan híres elődökkel büszkélkedhet, mint Domján Edit, Agárdy Gábor, Gyenes Magda, most a Körúti Színház premier előadásaként láthatják Kautzky Armand, Mérai Kata és Karaivanov Lilla főszereplésével. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments