Jó hír: hétfőn megnyílik végre a mélygarázs

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ December 11-én  hétfőn délelőtt megnyílik a sorompó az autósok előtt a Piac utcai mélygarázsban. Így már a karácsonyi vásárba érkezők is kényelmesen megállhatnak a háromszintes, több száz férőhelyes parkolóban, amely év végéig díjmentesen használható.

A legnagyobb forgatagban, a téli vásár idején még ingyen térhetnek be az autósok a felszín alatti parkolóba, amely éjjel-nappal használható lesz – áll a városháza közleményében.

A Piac  utcai mélygarázs – amennyiben az év végi testületi ülésen a képviselők elfogadják a rendeletet – januártól 200 Ft/óra díjért vehető igénybe. Az egyszeri belépést biztosító vonalkódos jegyek mellett bérlet megváltására is lesz lehetőség.  Már több üzlet és szolgáltató azonban jelezte, hogy kedvezményt biztosítana azoknak, akik hozzájuk betérnek. Emellett a mélygarázs övezetében lakók is kedvezményes áron juthatnak bérlethez.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

A tervek szerint a mélygarázs megnyitása után, jövőre a térfelszíni parkolásért fizetni kell két zónában. Az utcai várakozás első 15 percét 10 forintért lehet megváltani, de akik ennél hosszabb ideig parkolnának a felszínen hétköznap 8-tól 18 óráig és szombaton 8-tól 12 óráig a mélygarázs tarifájánál magasabb óradíjért vehetik igénybe az utcai, kijelölt helyeket.  Ennek díját illetve az esetleges kombinált bérletért fizetendő összeget a decemberi képviselő testületi ülésen szavazzák meg a város képviselői.

A Váci Városfejlesztő Kft. célja, hogy minél többen kihasználják a mélygarázst, megkönnyítve ezzel a belvárosi közlekedést. A parkolási rend átalakításával várhatóan csökken a forgalom és a zaj is. Remélhetőleg a legforgalmasabb csomópont is könnyebben megközelíthető lesz nem csak a váciak számára, hanem azoknak is, akik a városunkba látogatnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments