SZÍNHÁZ: a három manó mindig éjszaka suszterkedik

VÁCI NAPLÓ/kultúra (Fehérvári Fruzsina) ♥ Az ajándékok felkuta­tása, a találgatás izgalma, a titok, a varázslat hozzátartozik a karácsonyi készülődéshez, felnőttként éppen ezekre az élményekre gondolunk vissza legszívesebben.

Aki kíváncsi, ha­mar megöregszik, de nem a Váci Dunakanyar Színházban! Ugyanis december 10-én vasárnap 15 órakor a gyerekek büntetlenül meg­leshetik a Jézuska segédeit a Suszter és a karácsonyi manók című zenés mesejátékban.

Szegénységben, de szeretetben telnek Marci bácsi és Matild néni napjai. Marci bácsit valaha a vidék legjobb, legkeresettebb suszterének tartották. Ám mára már annyira elszegényedtek, hogy éppen csak egy cipőre való bőre maradt.

Ekkor toppan be a házukba három kis manó, akik az éjszaka leple alatt elkészítik Marci bácsi helyett a cipőt. Másnap reggel az öregek nem hisznek a szemüknek. Nem akarják elhinni a csodát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

A cipőt a Nagyságos Virgonc Elemér Úr veszi meg, aki olyannyira elégedett, hogy bőségesen megfizeti az árát. Így már két cipőre való bőrt tud venni Marci bácsi.

Amint éjfélt üt az óra, a manók ismét megérkeznek, elkészítik a cipőket, és ez így megy egészen addig, amíg Matild néni tanácsára meg nem lesik, ki a titkos jótevő­jük.

A manócskák közül Csálé egy kicsit rövidlátó, Prüsző állandóan tüsszög – persze zsebkendő híján mindenhová – és Zizinek bizony szerteága­zóak a fogacskái. Karácsony este van. Matild néniék már tudják, hogy melyik manócskát mivel lepjék meg, hiszen mindenképpen viszonozni szeretnék a jóságukat.

A feldolgozás klasszikus formában mutatja be a gyerekeknek – karácsonyi hangulattal fűszerezve – ezt a tanulságos, megható és mégis vidám, kacagtató Grimm mesét. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments